Alla inlägg under oktober 2016

Av ladivamaria - 15 oktober 2016 21:51

Basen dunkar i mitt bröst, mina öron vibrerar - jag borde ha tagit öronproppar - och bredvid mig sitter en kille och sover.
Jag och Oliver är på vår första konsert tillsammans... jag är ingen direkt konsertmänniska. Jag gillar att sitta bekvämt och lyssna på musik på medelhög volym. Tråkigt, jag vet, men så är det.
Vi är i Halmstad, har ätit på Harrys och ska lyssna på synth till kl två inatt.
Hur blev det så här?? Jag är småbarnsmamma, jag går och lägger mig innan tio på kvällen....

Men det är härligt att vara här, kolla på människor och inte hata musiken.
Här är några magiska människor, killar med kajal, kedjor och nitar, rutiga skjortor och blommiga tröjor. Stora skägg och rakade huvud, gubbar och unga män som spelar musik de älskar. Det är verkligen ljuvligt!

[Bild]

Jag återkommer med information om huruvida jag lyckades hålla mig vaken eller om jag gjorde sällskap med snubben som sover....

[Bild]

Av ladivamaria - 15 oktober 2016 10:08

Igår var en så mysig dag. Både jag och Oliver var lediga från jobbet och Elin var hemma från dagis. Vi körde till Helsingborg där Oliver klippte sig, sen till Ängelholm där vi åt lunch på Rönneå caféet. Mysigt men Elin var inte på humör att äta och vägrade sitta still. Så vi slängde i oss vår mat och gick snabbt därifrån, till stället som förr var konfektasken. Där är inte särskilt mysigt, men de har korv och för det mesta äter Elin det... vi behövde få i henne någonting eftersom vi skulle vara i stan en stund till. Sen gick vi över till vigselbutiken, där vi köpte våra förlovningsringar och ville kolla på vigselring till mig. Så många fina ringar.... det blev ju inte en behaglig lugn stund eftersom Elin ville prova alla ringar, vilket jag självklart förstår. Men vi har ett litet hum om vad som finns.

Som sagt, massor av fint, tur att det inte är än vi/jag ska bestämma oss.
Vad var det sista vi gjorde?
Synundersökning.... Oliver skaffade ju glasögon för tre år sen, men jag har liksom aldrig behövt det. Nu fick jag besöket att jag behöver progressiva glasögon....är inte det liksom vad gamla människor har?
Såna där som har en halvmåne i nedkanten av glaset.... eller som han här....

Vansinnigt sexigt eller...?
Oliver valde sina bågar men jag kände att jag behövde mer tid på mig så jag ska dit nästa vecka.
Nu är det officiellt. Jag är gammal. Behöver glasögon...progressiva glasögon dessutom...
Ååhhh suck, vad tråkigt

Av ladivamaria - 13 oktober 2016 10:21

Minns ni den här donnan?

Ja jag vet, det sitter en kille där nu, men om ni klickar så kommer det först en tjej på lina.... Jag älskade henne när jag var mellan fyra och sex år... "Nu börjar det"

I alla fall, nu börjar det här också, idag var jag på valideringsmöte. Jag ska plugga till undersköterska på distans tänkte jag. Det är ju så att jag redan jobbar som undersköterska, typ. Men jag har inte på papper att jag är utbildad och kompetent och därför får jag inte heller lönen som jag förtjänar (får man egentligen det någonsin...)

Så här sitter jag, med mina böcker

 

och ska läsa och förkovra mig är det tänkt.

Undrar om jag ska åka och köpa papper och slå in dem?

Prickigt papper hade varit fint.....

Jag frågade den piffiga damen som ska validera mig hur lång tid det kan tänkas ta att bli färdig med utbildningen..?

"Tretton till fjorton månader om man läser på heltid," sa hon.....

Jahapp....jag tänkte att jag skulle vara klar efter jul ungefär.... Då får jag lägga på ett kol i så fall.....


Vet ni vad som också började idag..?

Jag är så uppspelt!!!

Julplaneringen!!!

Jag lyssnade på lite julsånger i bilen, så mysigt!

Oroa er inte, jag ska inte börja julpynta än...men om en månad så måste jag kolla vad som har gått sönder i lådan under året...jag har ju även ett helt uterum som ska dekoreras i år. På ett smakfullt sätt.

Jag måste börja baka och frysa in, och även i år kommer jag att förbanna frysen som inte är tillräckligt stor... Vi har pratat om att köpa en frysbox och ha i förrådet, en sån här:

 

den rymmer väl 3000 liter eller mer..... När jag var liten hade mamma en sån i garderoben. Den var mörkgul med brunt lock....Inte konstigt att hon gömde den där....


Jag har lite viktiga saker att göra idag; kolla ikapp Bonde söker fru och Bachelor så jag kan diskutera med Jeanette. Oliver gillar inte den "typen" av program, jag försökte säga att vi gillar alla olika, han gillar aktuellt och rapport, jag gillar kärlek och intrigprogram... Men han tyckte inte att man kunde jämföra Aktuellt och Bachelor...det får väl bli en sån grej som vi inte delar åsikt med varandra....

Jag ska även ringa lite samtal, bl.a till optikern för både jag och Oliver har problem med våra ögon. Jag tror inte att jag behöver glasögon, jag tror att mitt problem är mycket värre och hemskare än så, men Oliver tror att jag håller på att bli gammal så därför behöver glasögon. En annan sak vi inte delar åsikt i.... Men det spelar ju ingen roll hur gammal jag blir för han kommer alltid att vara sexton månader äldre än mig.

Jag ska ringa till hotellet och preliminärboka rum till våra gäster på bröllopet

och sen var det något mer jag skulle ringa om, men jag skrev inte ner det, så därför har jag glömt det.

Jag hoppas att ni har en härlig dag, det är snart fredag och helg igen mina vänner... Jag lämnar er med en låt jag lyssnade på i bilen :-)

Någon annan som tycker att Niklas Strömstedt ser ut som en katt? Eller uggla?

Av ladivamaria - 12 oktober 2016 13:41

Jag har ungefär en halvtimme för mig själv här i mammas soffa. De är ute och försöker få Elin att somna i vagnen, vi får se hur det går....och jag hittade en (öppnad) påse med M&Ms i skafferiet. Så den fick följa med mig till soffan. Jag börjar jobba halv tre så jag tänkte blogga lite och samla kraft innan dess.
Jag fick mina naglar fixade igår, hos bästa Ansi som har en liten studio hemma.

Snygga eller vad tycker ni? Jag kände att orange var ett måste nu i höst- och halloweentider och Ansi tycker det är kul att prova nya lite annorlunda saker med naglarna så vi är en perfekt match. Sen har vi alltid väldigt trevligt under tiden också. Två timmar flyger snabbt förbi.

När jag jobbar idag ska jag inte göra samma misstag som jag gjorde i förrgår...jag lyssnade på Johan Glans "World tour of Skåne", vilket liksom inte ska göras samtidigt som man gör något annat, man vet aldrig vad som kan hända. Jag skrattade så jag spottade maten över bordet. Stackars Kim, hen hade nog aldrig varit med om en tramsigare assistent än jag.
Vi ska se Johan Glans "World tour of the World" i februari, eller var det mars..? I alla fall, jag ska se honom stå upp igen!!
Vi är väldigt uppspelta över det.
Undrar om man kan hyra honom för en kväll? Till bröllopet? Vad kan han ta för att komma och underhålla några timmar..?
Apropå bröllop, så hade jag en fruktansvärd dröm inatt. Det var vårt bröllop, men jag hade inte kul, alla ignorerade mig och jag tog av mig min klänning och satte på mig jeans istället...
Sen var jag i en affär och provade klänningar (trots att det var efter bröllopet) och hittade en klänning som var så vacker att jag grät. Och jag ville göra om allt igen.

Jag var glad att få vakna imorse....

Av ladivamaria - 10 oktober 2016 13:58

Jag funderar mycket. Ja, jag vet att alla funderar, men vissa grubblar över ALLT som händer dem, precis hela tiden. Från varför de råkade spilla mjölk i morse till varför jorden är rund och varför de har blivit placerade i denna världen. Jag är någonstans där emellan, jag grubblade väldigt mycket på småsaker förr, när jag var ganska liten. Och jag har så länge jag kan minnas undrat var min plats är, var är mitt "hemma", vad är meningen med just mitt liv? vad ska jag bidra med till vår värld under min korta tid här. Jag har haft drömmar, så stora drömmar om framgång, lycka, kärlek, pengar och glamour. jag drömde om att stå på scen och gestalta olika karaktärer, spela in filmer och vinna åtråvärda statyer...Drömmar är så sköra...som glas. Och utan hårt jobb, glöd och självförtroende, då är det så lätt att de går i kras

Dramatiskt, jag vet.... Men jag har alltid varit svag för dramatik... Det är jag i ett nötskal. Livet rullar på, vardagen infinner sig och det är ljuvligt med lugnet, höstpromenader, familjemiddagar, fredagsmys i soffan.

Men glöden bor fortfarande innuti mig, den är ganska svag, men flammar upp när jag blir konfronterad med personer som Lola i Kinky Boots. Eller så fort jag sätter min fot i en teaterbyggnad så känner jag hur jag brinner, hur jag har kommit hem. Om ett par veckor är det dags igen, då är vi fyra tjejer som ska fira vår bästa Jeanette! Vi är ju många som fyller fyrtio i år (aaahhh) så många tillfällen till party och härligheter! Vi ska till Slagthuset och se Ola Salo i Hedwig and the angry inch

Visst ser den helt fantastisk ut? Ännu en man i kvinnokläder, men Hedwig är inte en dragqueen, hon är transgender. Ville operera sig från man till kvinna, men en "inch" blev kvar...som hon döpte till the angry inch...

Musikalen har spelats i stockholm på Göta Lejon i Maj i år, och kommer till Malmö och slgthuset en endaste kväll i höst. Den 22:a oktober...och vi har biljetter!!!

Hoppas att ni är avundsjuka.. ;-)  (men det finns nog biljetter kvar om ni blir sugna...)


Så var är MIN "plats"? Vad ÄR det gentligen jag brinner för...? Det är ju teater, men även att skriva.... Jag vill skriva böcker, stora, härliga böcker som översätts till massor av språk och älskas världen över.

Många har sagt att jag skriver bra, underhållande. Men frgan är om det håller till en hel bok..? Gärna flera böcker...

Men jag kan väl bara prova, göra mitt bästa...och sen hålla tummarna att folk köper dem....?

Eller?


Jag tänkte lämna er med Lola och en låt jag tycker är fantastisk. Jag kan inte tänka mig att ni kommer att sitta helt still, oberörda....Vi stod upp och dansade och sjöng igår!

ENJOY



Av ladivamaria - 9 oktober 2016 22:12

Åh så bra den var!!!
Jag vill ha ett par röda stövlar med hög klack, jag vill vara med i en drag show, jag vill stå på scenen och sjunga för full hals.

Vi åt först lunch på triangeln. Asiatisk buffé och sushi blev valet. Det var härligt att sitta och snacka med Marie, "catch-up" med varandras liv.
Tjejerna gick runt på triangeln och tramsade så mycket att de blev utkörda från en affär... så då begav vi oss till teatern.

Vi älskade det allihop, Johanna så mycket att hon sa att hon skulle välja musikalen framför familjen.
Hm, jaha....?
Som vanligt ville jag hoppa upp på scenen och vara med.
Jag gjorde inte det.

Energiförrådet är påfyllt. Jag mår bra. Imorgon börjar en ny vecka vilket jag är redo för.

Av ladivamaria - 9 oktober 2016 08:33

Godmorgon! Har ni sovit gott? Jag hade möjligheten att sova till 08:00 eller till och med 08:30 idag. Ingen liten människa som klättrar på mig och klappar på mig innan kl 06:00 och kräver uppmärksamhet. Vad händer då? Jo jag vaknar ändå 06:10 och kan inte somna om. Tro mig, jag försökte, knep ihop ögonen, hittade en jätteskön position att ligga i... men icke. Jag jobbar alltså, om ni undrar varför jag inte har mini-me här, jag har en timme till att spendera innan jag blir avbytt. Så jag tänkte blogga lite i lugn och ro. Om vad?
Nyheter? Tja, ja kanske det...
Rögle spelade igår. Det går alltså inte bra för tillfället... de ligger näst sist i tabellen. Det skär i många hjärtan för tillfället alltså, speciellt eftersom att ärkerivalerna Malmö Redhawks ligger först! Usch! Igår förlorade de sin första match denna säsongen, så vi tackar Örebro för det.

Vi är många som redan börjar bli nervösa, blir det kval i år? Åker de ner till allsvenskan igen? De sk "experterna" tycker att Redhawks förtjänar att vara i toppligan pga att de har en stor fin arena...Men vänta nu lite... ska man inte kunna spela hockey också för att platsa i shl??
Jaja, Rögle brukar komma igen efter jul, jag håller tummarna att det inte blir kval i år. Och att Redhawks inte vinner hela ligan....

Vad mer ska jag ge min väldigt eftertraktade (;-)) åsikt till?
Trump kanske?
Jag ska inte lägga någon vikt på politik i sig, jag är inte intresserad av politik, jag tycker det tar fram det värsta i människor, splittrar familjer och gör människor giriga. Bara se på USA nu, vad händer?? Hur har Trump ens kommit så långt att han är en kandidat?? Pengar antagligen... han har nog köpt en hel del människor på vägen....tror jag....
Jag menar, vad fasiken är det han säger? Att det är helt ok att kalla hans dotter "a piece of ass", att kvinnor når sitt "utgångsdatum" vid 35?
Att Rosie O'donell är ful?
Han fokuserar så mycket på kvinnors utseende och vår "oförmåga" att vara något annat än fruar, jag undrar bara...; har han sett sig själv i spegeln på sistone?

Men tydligen får en man se ut och bete sig hur som helst, så länge han är känd och har pengar??
Kom igen medsystrar!! Vi är väl bättre än så!?!?!!!
Jag minns när Obama vann valet för åtta år sen, jag hörde en konversation mellan en mamma och hennes dotter och för att korta ner det hela, så enades de om att den som är president i USA är typ chef över hela världen. Alltså har man ett otroligt stort ansvar, inte bara gentemot Amerika, utan för resten av oss också. Jag hoppas verkligen att Amerika tar sitt förnuft till fånga, och inte röstar på honom. Själv hade jag röstat på Hilary!
Och när det är val i Sverige nästa gång ska jag rösta på Anna Kindberg-Batra. För hon har en rolig man, som får mig att skratta hysteriskt!
Vi behöver David som "first gentleman" i Sverige!
Gillar ni att lyssna på podcast? David Batra har en egen pod. Hysteriskt rolig!! Han har komikergäster och de sitter bara och är roliga i en halvtimme.

Jag undrar just hur David och Anna träffades.... hur blev Sveriges blivande stadsminister och en av Sveriges roligaste komiker kära??
Det skulle jag fråga om jag träffade någon av dem. Jag är överlag väldigt intresserad (nyfiken kanske någon skulle säga) av hur par träffades och blev kära. Vad var det som gjorde att de "föll"? Var det Davids humor som gjorde det för Anna? Eller var det hans ögon?
Jag lär väl aldrig få veta...men vi kan väl göra så här, om någon av er skulle stöta på dem (det kan hända, jag träffade Johan Glans och hans fru på Ica Maxi, de rör sig ute bland oss dödliga också) så kan ni väl fråga? Säg att ni har en knäpp vän som undrar, då behöver inte ni verka galna.

Nu ska jag snart åka hem, jag och Johanna ska till Malmö i eftermiddag och se Kinky Boots på Malmö opera.
När jag och Oliver var i New York i mars såg vi reklam för den och när vi kom hem visade det sig att den skulle sättas upp även här!
Johanna blev eld och lågor! Hon älskar teater och musikaler så det ska bli rent ut sagt skitkul att se den med henne!
Vi får sällskap av Marie och hennes bonusdotter, så det blir en riktig tjejdag!

Hoppas ni får en härlig söndag och avslutning på helgen!

Av ladivamaria - 7 oktober 2016 16:17

Åh denna ljuvliga fredagskänsla. Det är något speciellt med den. Trots att jag ska jobba imorgon så är fredagskvällarna något speciellt. Vad är bäst med fredagskvällen tycker ni?
När jag slutade jobba i morse tänkte jag att hämtmat, chips och en film i soffan var precis vad jag behövde. Jag åkte hem och städade, ja jag skrev en "to-do-list" först.

Jag hann med nästan allt... jag hann inte sova, och bloggandet blev lite senare än planerat. Men allt annat blev gjort.
Ja, jag åkte och handlade två gånger eftersom Oliver inte var med på min idé om hämtmat utan ville ha kött.....
Så det blir ryggbiff med tillbehör istället, vilket ju är ungefär hundra gånger godare.... men det hade varit skönt att bara äta och slippa allt runt omkring.
Imorgon tänkte jag baka en laddning kanelbullar till. De blev så in i vassen goda att jag vill ha massor massor o frysen. För om det kommer gäster. Eller det är en vanlig tisdag.
Jag önskar er en ljuvlig härlig fredagkväll.

Presentation


Jag har hunnit fylla 40..... Och inser att jag inte är på den "plats" jag trodde och hoppades på när jag var 25. Varken fysiskt eller mentalt. Så jag tänkte ändra på det. Vill Du följa med på min resa?

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards