Alla inlägg under augusti 2016

Av ladivamaria - 19 augusti 2016 13:43

Johanna fyllde år i måndags. 11 år! Imorgon ska vi ha släktkalas här, 28 pers blir vi.... Det flimrar lite för ögonen bara jag tänker på det. Jag har köpt 4 kg köttfärs, 70 olika bröd, sås och grönsaker så det ser ut som att jag driver butik i köket. Och så har hon då beställt en tårta.... Den ska ha choklad, jordgubbar, maränger och marshmallows.... Så inget stort komplicerat alltså...
Jag har gjort msränger idag, inte särskilt svårt alls, det tog bara SÅ lång tid....

Det tog nästan en timme att vispa äggvitor och socker till ett fast skum....

Min maskin är väl inte den bästa... Men medans den körde på för sig själv så hann jag vika och lägga undan kläder. Plocka undan all mat jag handlat (och inse att jag glömt fem saker) bädda alla sängar och kolla vad som hänt på fb.
Sen var det dags att ringla ner choklad i smeten och klicka ut dem på en plåt med bakplåtspapper på.

Som sagt, inte så svårt alls. Och efter 1,5 timme kom de ut och såg så här fina it.

Inte så pjoskigt eller?
Nu återstår bara att se om Johanna gillat den....
Jag visar er imorgon hur den det ut.

Av ladivamaria - 18 augusti 2016 14:44

Jag hade tänkt att ha en väldigt lugn dag idag. Jag hade ett ärende i stan kl 10, sen planerade jag att strosa lite i affärerna och köpa lite höstkläder och skor till Elin.

Nöjd, även om hon behöver varmare skor, regnkläder, gummistövlar och overall också... Men det får bli nästa vecka när lönen kommer.
När jag var klar med mina inköp tänkte jag äta lunch på Grafitti. Det var jag inte ensam om att tänka, kön slingrade sig ut genom dörren så det blev en pass på den. Jag bestämde mig för att gå in på Ica och köpa en sallad istället, men salladsbaren var ur funktion och det rådde kaos framför delikatessdisken. Det var jag och alla pensionärer i Ängelholm som ville ha mat precis då. Det blev keso istället....
Jag åt den i köket här hemma medans jag lyssnade på Daniel Redgerts pod "Tankar med".
Jag skrev några email och kände mig viktig och produktiv.
Min arm är fortfarande svullen, så pass att jag inte får på mig jackan och det kliar så mycket att jag faktiskt gladeligen skulle gnaga av den. Om det hade varit fysiskt möjligt.
Snart ska jag hämta lilltrollet på dagis och sen be om en förklaring till detta

Vårt soffbord.... Det är tur att Oliver jobbar med rengöringsprodukter och annat, det är inte så svårt att få alla ytor rena lite snabbt och lätt.

Undrar....Har ni det så här i era skåp också...? Ni tror att ni har kakor, har sett paketet ett tag, bestämmer er för att nu, NU är det rätt tidpunkt att avnjuta en väldigt chokladig kaka och en kopp te... Och så är det ett tomt paket som står där!!
#störigt
Nu ska jag bara plocka ihop återvinningen innan jag hämtar Elin.
Oliver föreslog imorse att jag skulle gå och träna på gymet idag... Jag överväger att säga att jag absolut gick dit, phu, så slitigt det var!

Av ladivamaria - 17 augusti 2016 23:11

Idag började att vara en sån där dag då jag bara var tvungen att äta ett paket med chokladdoppade bragokex. (Säger du chex eller Kex??) Jag hade lovat Oliver att klippa gräset om det inte regnade. Och såklart var det strålande solsken när jag kom hem efter att ha lämnat Elin på dagis. Jag satte mig för att vänta på regnet som aldrig kom och efter en halvtimme och cirka sju kex tänkte jag att jag lika gärna kunde ta fram gräsklipparen och få det gjort (kanske bränna en kalori eller två) som att sitta vid köksbordet och stirra ut på vändzonen.
Jag insåg direkt när jag kom ut på baksidan att det skulle krävas viss omorganisation av alla krukor innan jag kunde göra något annat. Så skottkärran kom fram, tomatplantan, smultronplantorna och ärtskotten åkte till komposthögen (eller kullen där det växer en onödigt stor mängd brännäslor) och jag stod ett tag och inspekterade det jag försökt odla i våras och under sommaren.

Vissen ros... Om jag klipper till den lite, kan den ta sig igen tro?

Samma sak varje år.... Jag odlar mynta för glatta livet så jag kan göra mojitos när vi har gäster, eller när det är onsdag....
Jag har ännu inte druckit någon mojito denna sommaren, trots att jag envisas med att kalla den för min favoritdrink.....Nu blommar den och jag funderar på om jag ska slänga den till nässlorna också....

Oreganon har också skjutit i höjden och blommar (eller nåt). Varför valde jag oregano?? Antagligen för att bladen är vackra, jag använder aldrig oregano.

Morötterna verkar däremot frodas... Eller, så här såg de som jag drog upp till midsommar också ut och de var små, beiga till färgen och torra och träiga till smaken. Så dessa ska få stå längre, kanske till nästa sommar? Kan man övervintra morötter?

Sen var det alltså dags att börja klippa, vilket inte var lätt alls! Till en början hade någon ställt en uppblåst barnpool framför dörren i garaget så jag kom inte ut. Jag gav nästan upp och tänkte ge Oliver själv skulden, men så lossnade det och jag fick ut gräsklipparen! Men helt ärligt så har vi inte så mycket gräs i vår matta, det är mest mossa. Har du någon aning om hur tungt det är att klippa mossa??
Bättre än så här blir det inte i allafall

I allafall, när jag gick där och klippte så kände jag att blev biten av något på armen. En hästfluga-jäkel!! Jag kände hur den sjönk sina skarpa små tänder ner i mitt armkött. Jag ojade mig och skakade på armen för att få bort den. Men den satt fast!!! Och vägrade släppa. Jag fick släppa handtaget på gräsklipparen för att helt sonika lyfta bort f..&@ som äter upp mig.
Jag är lite överkänslig mot krypbett, när jag var liten svullnade jag upp jättemycket om jag blev biten av en mygga.

Det syns ju inget på fotot Men armen är stor och svullen och kliar som in i vassen. Då är det tur att jag har aloe Vera som jag kan smeta på och massera in i huden. Aloe vera är i min mening jättebra produkter.

Jag förvarar den i kylen, då är den sval när man sörjer sig efter en lite lätt skada. Den funkar jättebra på huden efter att man har bränt sig i solen också.
Ikväll har jag varit på en affärspresentation och blivit inspirerad. Jag känner mig motiverad och taggad inför hösten! Hur känner ni er? Redo för att jobba? Fokusera på dina mål? Dina drömmar? Hur ska du ta dig dit? Vad drömmer du om?
Nu ska jag drömma att någon kapar av min högra arm så jag inte kliar av mig armen.
Sov gott Kram!

Av ladivamaria - 13 augusti 2016 22:47

Det är ju rena hösten...lite väl tidigt tycker jag, tråkigt...men samtidigt mysigt. Dagen har spenderats med Elin, vi lämnade Johanna och Erik hos sin mamma vid tolv eftersom de  skulle på kräftskiva hos sin mormor. Sen hämtade vi Olivers kompis Jonas och släppte av dem båda vid stationen i Ängelholm där de skulle ta tåget till Helsingborg och sen vidare till Helsingör och Strandborgen.

Jag och ungen min körde hem och har stannat inne hela denna ruskiga dag. Tvättmaskinen har gått varm (det gjorde den ju förra helgen också...varför tar det aldrig slut med dessa smutsiga kläder??) och vi har lekt, ritat och ätit lunch.

Elin placerade mig på soffan och sa till mig att sova, hon hämtade sin napp, sitt (lilla) täcke och en nalle till mig, sen lade hon handen över mina ögon och sa; sov nu mamma.

Jag fick sova i ganska exakt en och en halv minut, sen satte hon sig på min mage och hoppade upp och ner. Det var ju sådär skönt....

Jag försökte presentera henne för Mamma Mia - filmen, men det var hon inte imponerad av.

"Elin inte om!!" 

"NÄHÄ, men tror du att jag tycker om att se Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga 517 gånger varje dag??"

"JA!"

Jahapp....så vi tittade på Emil.....Och sjöng... Emil hette HaNNNNNNN (betoning på N!!....)


Bad, kvällsmat och sen säng, det tog henne bara en halvtimme att somna ikväll (efter den dagliga jättebajsen) YESSSS!!!

Så jag har fått lite lugn och ro, tid för mig själv ikväll.

Vad gör man då?

Kollar Youtube för roliga bröllopsklipp såklart!!

Tänker på underhållning...den första dansen har ju gått så långt ifrån den traditionella bröllopsvalsen man kan komma... Den har dansat iväg helt...

Undrar om jag och Oliver kan lära oss något sånt här på tio månader...?


Jag har också sett en hel del "överraskningsdanser". Där bruden eller brudgummen (ibland båda..) har överraskat alla på festen med en dans... Ibland har föräldrarna också varit med...

Det ÄR ju kul med överraskningar, jag ÄLSKAR överraskningar, (så länge de är roliga och positiva)

Vad tycker ni om den här killen och hans kompisar?


Ja Oliver älskling, det är en hint till dig....  

Men på tal om överraskningar! Ni har väl alla sett prästen som sjunger Halleluja till ett brudpar??

Jag kan titta på det hundra gånger, jag ryser varje gång och får lite tårar i ögonen....

Men han har nog känt brudparet länge....sen de båda eller en av dem var små.... Då blir det ju väldigt personligt.

Om man känner vigselförrättaren alltså...

Men vänta nu....

DET GÖR VI OCKSÅ     Mia min kära vän.... Detta är en pik till dig...


Det är ju alltid kul med ett annorlunda sätt att ta sig in i kyrkan...eller platsen där man ska vigas.. Denna har ni säkert också sett...?

Jag undrar om jag kan få med mig Erik och Oliver på detta...? Johanna och Elin är inga problem... De skulle stjäla showen utan svårigheter... Men killarna...? De är lite mer reserverade liksom...

Under dagen har jag hört MÅNGA bröllopslåtar.... Eller låtar som har använts som första dansen eller som "ingångslåt" och Chris Browns "Forever" Bruno Mars "Marry you" och "Single ladies" av Beyonce är VÄLDIGT populära...

Så vi skippar nog dem....


Ja nu är det snart bara nio månader kvar... Vi får väl se hur vi tar oss in, om någon blir överraskad om någon sjunger eller om det ösregnar så vi blir blöta.

Nu är det sängdags, Oliver har kommit hem och ligger och sover i mitt knä. (Jag avstod frestelsen att ta ett foto och lägga ut....)

Hoppas ni alla har en härlig helg.

Av ladivamaria - 12 augusti 2016 14:18

Till ett bröllop ska det vara blommor. Blommor till mig, till mina tärnor, till bordsdekorationerna och till Olivers och Eriks knapphål.
Jag ska ha en bukett i handen, kanske något i håret.... Tjejerna ska ha små buketter, en mindre version av min och killarna ska ha en blomma och något lite grönt på kavajslaget.
Så är det ju, tradition, det rätta i vett och etikett....

Jag gillar liljor, de här callaliljorna är otroligt vackra, men....är de inte lite "begravning" över dem?
Och är buketten inte lite väl stor? Lite "lång" om ni förstår vad jag menar?

Lite bättre kanske? Jag gillar att det inte är kritvita blommor... Men...nej, det känns inte som "jag".

Men vad är detta?? Gräsligt!!

Och detta? Som en underlig piska..!
Vem i sina sinnes fulla bruk skulle ha en sån här bukett? Kan det än kallas bukett?

Tulpaner är fint, faktiskt en av mina favoritblommor. Men ändå inte....
Så jag tänker.. Måste man ha en blombukett? Jag kommer att hålla den i ca 20 minuter, sen kommer jag att lägga den på något bord och glömma den... Jag vet att många sparar och torkar sina brudbuketter, men egentligen, om man tänker efter, varför då?
Varför ska jag ha en vissen bukett liggandes eller hängandes hemma tills....
Ja tills när då?
Tills vår första bröllopsdag?
Tills jag dör?
Blommor är fint, jättefint. Jag tycker mycket om blommor, men jag tycker bättre om diamanter.
Kanske kan jag ha en bukett med diamanter?

Jag hittade ingen bild på en diamantbukett... Dock massor av bilder på diamanter.

Vad är detta?
En spira?
Det kan jag ha kanske? Istället för blommor? Men om jag ska ha en spira måste jag ha en krona....

Victoria var så vacker på sin bröllopsdag, men en sådan här huvudbonad är definitivt inte min stil....
Men kanske den här?

Tjohoo!
Men då återkommer vi till håret...vad ska jag göra med mitt hår??
Jag ringde min frisör i förrgår för att boka honom och diskutera vad som kan göras...
Han var upptagen, men bad att få ringa mig.
Det är 48 timmar sen....
Jag känner ett bridezilla moment komma krypande....
Vad ska jag göra?
Ringa igen?
Kontakta en annan frisör?
Mejla honom något spydigt?
Det är ju inte jättebråttom.... Men jag vill gärna ha det fixat....
Vad hade du gjort?

Av ladivamaria - 7 augusti 2016 23:55

Nerbäddad, en liten varm kropp bredvid mig som snusar på det mest ljuvliga vis och jag har gått släck- och låsrundan. Vanligtvis är det Oliver som gör detta precis innan han går och lägger sig, kollar så att alla fönster och dörrar är stängda och låsta. Han släcker lampor och ser till att vi är trygga. Detta är en av anledningarna till att jag älskar honom så otroligt mycket, han sätt att visa hur mycket han värnar om oss. Det kan tyckas självklart att man värnar om sina barn och blivande äkta maka...men i min erfarenhet är så inte alltid fallet.

Men nu är som sagt Oliver inte hemma och kan göra detta, så då faller det på mig att se till så att ingen tar sig in och rövar bort något barn. Rundan är avklarad och för säkerhets skull sover jag beväpnad inatt.

Den nästan en meter höga pepparkvarnen står vid sängen.
Den kan nog göra en del skada om den träffade i tinningen eller annan del av kroppen.
Godnatt!
Sov gott, det ska jag göra.

Av ladivamaria - 7 augusti 2016 21:51

Oliver ska börja sitt nya jobb imorgon så inatt sover han i Veberöd på ett B&B, vilket innebär att jag sover ensam inatt. Eller ensam är jag ju inte, alla barnen är hemma och Elin sover i min säng. Hon var förtvivlad när hon skulle sova, grät och ropade på pappa, så då fick hon såklart sova i vår säng. Så fort jag la henne i vår säng blev hon strålande glad och snurrade runt runt i sängen och skulle inte alls sova, det tog en timme att natta henne!!
Hon kör med mig, jag är så mesig som inte kan stå emot henne....

Men hon är ju söt som socker

Teddy kom förbi med hela familjen idag, de har varit i Malmö över helgen och kom in på fika när de körde hem. De hade med sig sin lilla valp Esther, som är så ljuvlig

Elin tyckte det var kul med en liten hund, lite mer i hennes egen storlek. Hon har träffat många hundar och gillar dem, men det är ju lite läskigt om de är för stora. Eller läschkit som hon säger....
När de hade åkt fortsatte jag med tvätten, jag förstår inte HUR men vi har alltid med oss dubbelt så mycket tvätt hem som när vi åkte iväg. Alltid! Var kommer all denna tvätt ifrån??

Man får ju vada fram till tvättmaskinen....
Oliver var iväg på hockeycamp med Erik och när de kom hem åt vi middag, bara enkla hamburgare med grönsaker men det var SÅ gott.

Jag har hunnit med allt dom stod på min "to do lista" vilket känns bra, produktivt.
Imorgon börjar jag om på nytt, igen, för trehundrade gången i mitt liv. Men denna gången SKA det gå. Nu, en gång för alla ska det bli fantastiskt.

Av ladivamaria - 6 augusti 2016 20:54

Så var vi hemma igen. Husbilen är återställd och återlämnad i Tygelsjö. Vi har haft en jättehärlig helg och överlevt utan att ta död på varandra eller ställa in bröllopet.
Nu ligger vi i soffan och reflekterar... Vi är inte helt sålda på campinglivet men definitivt inte avskräckta heller...
För min del har det varit mysigt att spendera så mycket kvalitetstid med Marie. Eller Mi som Elin kallar henne.

Liseberg är ju kul! Jag har verkligen älskat att åka karusell med Elin och se hennes reaktion på dessa upplevelser.

Närmare än så här vågade hon inte gå på egen hand.

Vi åt lunch på en italiensk restaurang, TREBELLO heter den och jag kan varmt rekommendera den. Där är ganska kaosartat för de har ingen personal som visar en till ett bord, det är "snabbast vinner" som gäller. Så när man då är nio pers som ska äta så är det inte helt lätt.
Men SÅ god pasta!! Jag åt en lasagne som var gudomlig och Oliver åt den bästa carbonaran han någonsin ätit.

Vi har som sagt haft en härlig helg och ser fram emot att spendera mer tid med våra vänner Olle och Mi ??

Presentation


Jag har hunnit fylla 40..... Och inser att jag inte är på den "plats" jag trodde och hoppades på när jag var 25. Varken fysiskt eller mentalt. Så jag tänkte ändra på det. Vill Du följa med på min resa?

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards